Over José

Over José

Jarenlang werkte ik in de financiële dienstverlening. En op een dag wist ik het… Ik word therapeut, yogadocent en personal trainer. Of ik niet kon kiezen? Jawel, alleen ik weet uit ervaring dat het één vaak niet zonder het andere kan. De meeste interventies zijn gebaseerd op een verandering van leefstijl, voeding, beweging en ontspanning. Daarom koos ik voor deze drie disciplines. Zodat ik een compleet plan kan aanbieden.

Al een tijd zat ik zelf niet lekker in mijn vel en voelde ik mij niet op mijn plek in de sector waar ik werkte. Het was niet alleen maar kommer en kwel. Ik genoot van het op weg helpen van mijn cliënten. Ze te voorzien van een oprecht, eerlijk en helder advies.

Nu had ik de keuze, kiezen voor het bekende en vertrouwde. Met als gevolg dat ik echt niet gelukkig zou zijn in mijn werk. Of het roer omgooien. Voor dit laatste heb ik gekozen. Ik ben in beweging gekomen. Studeren naast mijn werk was ik wel gewend. De wetboeken ruilde ik in voor andere studieboeken. Ik ben begonnen met de opleiding tot Personal Trainer als eerste de basis met Fitnesstrainer A en vervolgens de officiële opleiding tot Personal Trainer, NASM (National Academy of Sports Medicine, een internationaal erkend diploma voor personal trainers).

Opleidingen en ervaring
Bij De Nieuwe Yoga School volgde ik de opleiding tot Yoga docent, de volgende opleidingen volgde ik via deze hele fijne opleider:

  • Vinyasa Teacher Training (200hrs)
  • Advanced study Yoga Therapy (50hrs)
  • Advanced study Creative and Intelligent Sequencing (50hrs)
  • Advanced study Mastering the art of Flow (50hrs)
  • Yin Teacher Training (200hrs)

Daarnaast heb ik in België een fantastische tweedaagse Fysio Yoga workshop gevolgd bij Bart Denys. Regelmatig woon ik diverse workshops bij ter verdieping en uitbreiding van mijn kennis.

Bij Total Health heb deelgenomen aan de studie Medische Basiskennis. Ook dit diploma is met vlag en wimpel binnen gehaald.

De opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgde ik bij Natura Foundation. De werking van het menselijk lichaam fascineerde mij elke les meer. Deze fascinatie zorgde ervoor dat ik zeker weet dat ik nooit uitgestudeerd ben. Na het succesvol afronden van deze opleiding tot therapeut, heb ik mij direct ingeschreven voor de 3 jarige opleiding tot kPNI therapeut. (klinisch Psycho-, Neuro-, Immunologie). Hoe meer ik weet, des te meer ik weet dat ik nog zo weinig weet.

De opleiding tot Intermittent Living Coach was voor mij een praktische samenvatting van alle opleidingen die ik de jaren daarvoor heb mogen volgen. Een geweldige ervaring en inspiratie.

Al deze kennis heb ik dan ook in een fantastische training gegoten de

“Vind jouw resetknop”  een complete training die jou de tools geeft voor een totale reset van jouw gezondheid.

Ik ben en blijf leer- en nieuwsgierig, dat houdt mij scherp. Deze kennis breng ik graag over, door het geven van therapie, lessen, workshops en lezingen.

Tijdens het volgen van bovengenoemde studies heb ik praktijkervaring opgedaan bij ReSeth Personal Training en BodyShape. Zowel op het gebied van personal training, orthomoleculair therapie/ voedingsadvies en yoga. Super fijn dat ik hier mocht beginnen. Hun vertrouwen, steun en prettige samenwerking waardeer ik enorm.

Het roer omgooien heeft heel wat voeten in aarde. Een sprong in het diepe kost veel energie, niet alleen van mijzelf maar ook van de mensen om mij heen. Mijn sociale leven stond op een laag pitje en mijn partner heeft heel wat geduld moeten hebben. Waarvoor mijn oprechte excuses. Dankbaar dat ik deze stap heb genomen en de omstandigheden hiervoor heb gecreëerd. Mijn doel was helder en ik ben er nog niet helemaal. Maar ben zeker al een heel eind op weg. Trots ben ik, trots dat ik heb gekozen voor verandering, deze verandering past. Het zit als gegoten, een heerlijke trui die je niet meer uit wilt doen. Of meer in mijn straatje, het past als de perfecte yogalegging.

Meer informatie?

Neem contact met mij op, dan maken we een afspraak. Ik help je graag. Telefonisch ben ik bereikbaar via: 06-20449687. Een mail stuur je naar: info@josevanegmond.nl

Mijn nieuwsbrief